Kde trénovat OCR - Fitness svět pod Palmovkou



Tentokrát jsem navštívila: Fitness Svět pod Palmovkou

Pěkné útulné fitness centrum. Co mě na první pohled zaujalo, byla čistota a udržovanost jak prostor ke cvičení, tak šaten a sprch. Pro stydlíny je tu možnost zalézt si do zavíracích sprchových koutů, nám hambářům stačí i společná sprcha.


Co může fitness centrum nabídnout vyznavačům OCR:
  • Crossfitovou klec, která je nebývalým způsobem ověšená různorodými chyty, včetně "kolovrátku" (Schybuj.cz), který je dobře známý účastníkům Gladiator Race. Mně samozřejmě nejvíc lákala dřevěná koule o průměru asi 30cm, na kterou se můžete pověsit, ale to je tak všechno.
  • Kolíky (pegboard). Malá deska, po které se dá vertikálně stoupat. Malinká, ale pro toho, kdo začíná nabídne 100% vyžití. 
  • "Nekonečné lano". Jedná se spíš o smyčku, na které si můžete potrénovat tahání břemen ve stylu "hercules houst - kladka". Nejdřív vám možná přijde, že i největší odpor není nic zásadního, ale zkuste si ručkovat třeba minutu v kuse :) 
  • Slackline. Asi čtyři metry dlouhá slaklajna asi 30cm nad zemí. Přesně taková, s jakou se setkáte na zahraničních Spartanech. Akorát tahle byla poctivě napnutá a dalo se po ní celkem dobře chodit. Video zde: slackline
Ke krosfitové kleci mám ale několik výtek:
  • Rovně jsou jen tři příčky, pak se jde prudce nahoru a zase dolů. Což na trénink na chytech není moc ideální. Pro pokročilé a zdatné je to OK, ale jinak bych uvítala delší rovnou plochu.
  • Klec je umístěna v průchodu k pánským šatnám, takže neustále někdo chodí sem a tam v těsné blízkosti klece. Klid vám to moc nedopřeje. Pořád abyste se dívali, jestli někoho nekopnete, nebo na někoho nespadnete. Myslím, že přesně tento tréninkový prvek chce klidné místo a dostatek prostoru.
  • Je možnost si vzít kruhy a jít „trny“ (ninja rings), ale zase profil klece není ideální a hlavně – trny jsou kraťoučké a strašně kloužou!! Jen jsem se na ně pověsila, udělala minimální pohyb a z obou jsem sjela jako po másle. Jít za takové situace nahoru? Zbytečný risk. 
Webové stránky k nahlédnutí zde: Fitness svět pod Palmovkou 

Několik fotek z návštěvy:

 Kardio a posilovací zóna

Další posilovací prvky

 Crossfitová klec s chyty

 Crossfitová klec s chyty

Kulička

Příliš lákavá věc... :)

Související:


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj případný komentář!

Oblíbené