Athlinks: co to je a k čemu slouží

https://meziprekazkami.blogspot.com/2019/04/athlinks-co-to-je-k-cemu-slouzi.html#more

Jednoduše řečeno, Athlinks je taková sociální síť pro sportovce. Máte-li ale dost svých fejsbuků a  instagramů, nemusíte ji nijak "sociálně" využívat. Přesto je dobré mít založený účet. Proč? Protože se sítí Athlinks jsou propojeny databáze závodů z celého světa a najdete zde vaše výsledky na jednom místě. Pro OCR závodníky je Athlinks obzvlášť výhodný, pokud máte v oblibě závody Spartan Race a Predator Race a také, pokud budete chtít někdy někde dokládat své výkony, např. při uznání kvalifikace na mistrovské podniky (ME, MS). Mimo to systém sbírá z ČR například výsledky RunCzech závodů, ale i mnoha dalších.

Na následujících řádcích se dozvíte:

1) Jak si založit účet Athlinks
2) Co všechno ve svém profilu uvidíte
3) Jak potvrdit své výsledky (claim result)
4) Kdy a k čemu se vám bude účet Athlinks opravdu hodit

Jak si založit účet Athlinks

Vaše výsledky už na Athlinks jsou. I když o tom nevíte. I když nemáte založený účet. Můžete se podívat. Teď si ale ten účet založíme.

přejděte na: www.athlinks.com


Účet si založíte pomocí tlačítka SIGN UP vpravo nahoře. Druhé SIGN IN používáte v případě, že už účet založený máte. Ale je to vlastně jedno. V obou případech vám to nabídne přihlašovací možnosti.


Zvolte, zda se budete přihlašovat pomocí mailu nebo účtu na Google. Pro ukázku volím email. Vyplňte osobní údaje a vymyslete si heslo. Zaškrtněte políčko Privacy Policy. Ta dvě pod tím nemusíte (dáváte jimi souhlas k tomu, že vám bude chodit tuna reklamních emailů)

Stiskněte JOIN. Pokud vše proběhlo v pořádku, přijde vám uvítací email "Vítejte na Athlinks". Přejděte opět na stránky a přihlašte se přes SIGN IN.

Co všechno ve svém profilu uvidíte

Jste na svém účtu. Vidíte? Můžete si profil "vyšperkovat" například profilovou fotkou, ale povinné to samozřejmě není.
Je dobré dokončit nastavení účtu, aby jste systému dodali potřebné informace, podle kterých vás bude schopný ztotožnit s výsledky.
Klepněte na ikonu vpravo nahoře (pokud jste si vložili svou fotku, vidíte ji teď i místo této ikonky). A zvolte možnost SETTINGS (nastavení).


Přejděte na záložku ACCOUNT (vpravo nahoře) a doplňte všechny údaje, které chcete, aby se zobrazovali. Ty s červenou hvězdičkou jsou samozřejmě povinné.
DŮLEŽITÉ - máte možnost si zvolit, zda chcete, aby se váš profil veřejně zobrazoval, nebo aby ho "viděl" pouze Athlinks, který vám bude shromažďovat výsledky závodů. K tomu slouží možnost SET PROFILE TO VISIBLE. Pokud políčko zaškrtnete, účet bude viditelný pro ostatní uživatele.



Pak se vraťte na PROFILE. Pravděpodobně stále nevidíte žádné své výsledky. Musíte si je najít a potvrdit.

Jak potvrdit své výsledky (claim result)

Nejprve se podívejte, jaké výsledky už máte kde zaznamenané z minulosti. Můžete být překvapeni, co všechno na vás vyskočí.
Na stránce svého profilu vidíte několik záložek - klepněte na druhou RESULTS.
Pokud vám stránka říká No Results Found (nenalezeny žádné výsledky) a vy máte pocit, že by tam mělo něco být, zkuste své jméno zadat do vyhledávacího pole na horní liště.


POZOR: Athlinks má mezery v češtině...

Manuální vyhledávání je obzvlášť vhodné, pokud vaše jméno obsahuje diakritiku, kterou angličtina nepoužívá (háčky, čárky, přehlásky). Já osobně všude zatvrzele píši jméno i s diakritikou, ale některé výsledkové systémy mne o ni okradou, což komplikuje následné párování výsledků. Proto vyzkoušejte do vyhledávače zadat obě varianty svého jména. 

Ať už vám systém našel výsledky automaticky sám, nebo jste si pomohli dle výše uvedeného postupu, je potřeba nalezené záznamy projít a potvrdit. Může se například stát, že výsledek nechcete oficiálně zahrnout do svých statistik (např. místo vás běžel někdo jiný a nešla přepsat registrace, jedná se o shodu jmen a výsledek není váš...).


Pokud se jedná o váš záznam, odklikněte vpravo možnost Claim Result. Může na vás vyskočit varovná hláška, že výsledek váš není, tak oklepněte, že je. Další dialogové okno vás informuje o tom, že k potvrzení výsledku dojde během dvou dnů. Oznámení o potvrzení výsledku vám přijde emailem.




Výzva k potvrzení výsledků se objevuje i ve výsledkových listinách samotných závodů. Proklikem se dostanete do Athlinks a postupujete stejně. Potvrzený záznam ve výsledkové listině poznáte podle toho, že se u něj objeví modrý plamínek - ikona Athlinks.

     Nepotvrzený výsledek


     Potvrzený výsledek - modrá ikona Athlinks


Kdy a k čemu se vám bude účet Athlinks opravdu hodit

Kromě toho, že se můžete kochat pohledem na své závodní výkony, lze systém Athlinks využít i k praktickým věcem:

1) Některé registrační systémy jsou s Athlinks propojeny a tak si můžete ušetřit neustálé vyplňování osobních údajů. Tuto možnost nabízí například zahraniční divize Spartan Race. Pokud zvolíte možnost registrace přes Athlinks, většina údajů se vám automaticky předvyplní a vy pouze uvedete aktuální telefonní číslo a "nouzový kontakt". Návod na postup registrace na zahraniční SR najdete ZDE.


2) Dokládání výkonů při kvalifikaci na mistrovské podniky (ME, MS). Většinou je potřeba prokázat, že jste na některém z kvalifikačních závodů dosáhli potřebného umístění. U nás seznamy kvalifikantů ze závodů v ČR generuje OCRA, ale má poměrně velké zpoždění. Pokud jste se kvalifikovali na zahraničním závodě, horko těžko budete takový seznam shánět (nejspíš neexistuje), takže bude potřeba doložit váš výkon jinak. Poslat k ověření odkaz na celkové výsledky závodu není asi dobrý nápad, jelikož často nebývají uvedeny jednoznačné pořadníky pro Age Group kategorie. V tuto chvíli vám pomůže Athlinks, protože u každého závodu uvádí jasně a přesně kolikátí jste ve své kategorii byli. Takže pro ověření výsledku stačí poslat odkaz na záznam v Athlinks. Pozor - ne PrintScreen obrazovky, ale konkrétní URL stránky (a pak samozřejmě musíte minimálně na dobu ověření mít účet veřejně viditelný). 





Související články:

Registrace na zahraniční Spartan Race
Mistrovství Evropy OCR 2019
Mistrovství světa OCR 2019
Postup registrace na ME 2019 krok za krokem

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj případný komentář!

Oblíbené