Postup registrace na zahraniční Spartan Race

SR Super Oberndorf in Tirol - aneb na lokalitě záleží...

EDIT 5/2020: Na podzim 2019 Spartan Race ukončil spolupráci s Chronotrack a přešel ma nový registrační systém společnosti MaxFun. Odkaz na stránky: maxfunregister.com 
Hned jak nám to koróna umožní, popíšu, jak registrace probíhá a v souvislosti s uplynulými týdny se budu snažit zjistit, jak naložit s registracemi na zrušené závody :)


Původní text článku:

Máte rádi Spartan Race a přemýšlíte o tom, že byste se chtěli podívat za kopečky a vyzkoušet zahraniční závod. Spartan Race je globální instituce a závodit se dá v mnoha zemích světa. Zatím zůstaneme v Evropě. Je potřeba zmínit, že "naše" CEU divize SR je v jistém smyslu výjimečná. Týká se to i administrativy.

Způsob registrace se odlišuje, ale zato je to pak všude mimo CEU stejné. Takže ať už jste se rozhodli absolvovat závod ve Španělsku, Anglii, Itálii nebo Německu, půjdete vždy stejnou cestou.

Je to snadné jako facka. Jediné, co k registraci potřebujete je 5 minut času a kreditní karta s povolenými on-line zahraničními platbami. Pokud se nevyskytnou žádné zvláštní okolnosti, většinu registrace dokonce projdete v češtině.
Nedávno mi přišlo emailem oznámení s informacemi o letošní Stadium sérii, takže si jako příklad vezmu tu nejžhavější novinku - Stadium Race v holandském Amsterodamu. Pokud chcete, můžete si to zkusmo projít téměř celé nanečisto. Dokud nezaplatíte, nejste nikam registrovaní.

Všechny závody jsou dohledatelné z jakékoliv mutace stránek SR. Já pro začátek volím tématicky tu nizozemskou.

1) Přejděte na spartanrace.nl


2) Holandština je trochu oříšek, proto nejprve stránky přepněte do angličtiny :) Jakmile máte přepnutou angličtinu, začněte hledat závod, na který se chcete přihlásit - FIND A RACE


3) Systém vám nabídne vyhledávání podle zemí, pokud tam není hned předvolená ta vaše, vyberte ze seznamu.



4) Teď vidíte nabídku závodů konaných pod patronátem dané země, pro ukázku volím Spartan Stadion Amsterodam (dole, po najetí kurzorem nápis zčervená).



5) Vyskočí na vás stránka závodu a vy si vyberete, v jaké kategorii chcete závodit - ELITE, AGE GROUP nebo OPEN, v rámečku vidíte i aktuální cenu, za kterou registraci kupujete. Cenové úrovně nejsou rozdělené podle doby, kdy závod kupujete, ale podle počtu prodaných registrací. Já v této ukázce volím typicky svou AG kategorii.


6) Dostanete na výběr, přes který systém se chcete zaregistrovat. Sice mám účet Athlinks, ale půjdeme cestou nezávislé jednorázové registrace - POKRAČOVAT JAKO HOST. Jak vidíte, Velký Bratr nespí a automaticky mi nastavil češtinu. Pokud se vám tohle nestalo, jednoduše klepněte na šedé pole vlevo nahoře vedle nápisu ATHLINKS a češtinu si vyberte.


7) Vyskočí klasický formulář, do kterého vyplníte osobní údaje. Nebojte se používat českou diakritiku. Nebude s tím problém. Vpravo v rámečku vidíme skutečnou cenu závodu (s přičteným poplatkem za zpracování, nutné zlo).


8) Je potřeba vyplnit všechna pole označená hvězdičkou, jinak vás systém klasicky nepustí dál.


9) V dalším kroku se objeví Souhlas s podmínkami. Je potřeba prorolovat celé okénko až dolů. Pak zaškrtněte políčko pod ním a do pole iniciály k ověření skutečně stačí vepsat počáteční písmena vašeho jména.

10)  Vyberte, koho registrujete

11) Zaškrtněte, ve které startovní vlně chcete startovat. Týká se to především OPEN kategorie. Zde v případě AG je jediná možnost.

12) Zde si můžete vybrat - (a připlatit) rytí na medaili (po závodě) a speciální tričko z akce. Pokud nic navíc nechcete, klikněte na DALŠÍ.


13) V dalším kroku se vás zeptají, zda se na závod v Nizozemí (nebo v zemi kam se zrovna registrujete) už někdy registrovali. Zaškrtněte odpověď. Druhá otázka se týká merchandise - prodeje reklamního zboží. Pokud nic nechcete, zase klikněte na DALŠÍ.

14) Dotazník pokračuje
      Je to váš první Spartan Race?
      Je to váš první překážkový závod?
      Kde jste se o Spartan Race dozvěděli?
      Odkud pocházíte?
      Řekněte nám svůj příběh - toto nemusíte, ale pokud si myslíte, že by se o vaší cestě ke SR měla
      veřejnost něco dozvědět, vyplňte.

Bohužel je nutné na vše krom příběhu odpovědět, jinak vás systém nepustí dál.




15)  Potvrďte reverz. Můžete si ho stáhnout v PDF a přečíst, ale česky nebude. Každopádně je třeba zaškrtnout souhlas.

16) Náhled reverzu

17)  Můžete udělat závodu reklamu a "pochlubit" se na sociálních sítích, že se registrujete...
       Nepovinné.


18) Máte-li slevový kód, vkopírujte ho sem.

19) Rekapitulace údajů o ceně. Pokud je vše v pořádku, klikněte na ZAPLATIT.



20) Vyplňte platební údaje. V políčku PLATNOST DO je třeba vepsat mezi měsíc a rok lomítko. Samo se nedoplní a bez toho vám to bude hlásit chybu. Přitom taková blbost...


21) Zde končí část "NANEČISTO"

Máte-li vše správně vyplněné, zmodrá pole DOKONČIT REGISTRACI. Klepnutím zaplatíte a oficiálně se upíšete ďáblu.


22)  Takže jste do toho šli...? Potvrzení vaší registrace vypadá takto :)
        Podívejte se do emailu. V řádu minut vám přijde potvrzení i tam.
        Pokud uvažujete, že budete zahraniční závody navštěvovat častěji, vyplatí se založit si účet u
       Athlinks a nemusíte pokaždé vyplňovat úplně všechno. Článek o Athlinks.




23)  Potvrzovací email vypadá takto.



24) Když sjedete níž, najdete velmi důležitou věc - ČÁROVÝ KÓD, kterým se budete prokazovat u registrace na místě závodu. Slouží zároveň i jako potvrzení reverzu. Kód se skenuje čtečkou, měla by ho načíst i z mobilu, ale tištěná verze je jistota.


Zase vás to vybízí k založení účtu ATHLINKS. Je to celkem učitečná záležitost. Celý článek o tom, co Athlinks je a k čemu slouží, najdete ZDE.


Související články:

Zahraniční závod: na co nezapomenout
Athlinks: co to je a k čemu slouží
Report: Spartan Race SUPER Nagykanizsa 2019
Postup registrace na ME OCR 2019 krok za krokem

Nově vznikající YouTube kanál k blogu - sledujte zde

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj případný komentář!

Oblíbené