Výsledky a časomíra

https://meziprekazkami.blogspot.com/2019/03/vysledky-casomira.html#more


Jak nakládat s čipem už jsme si řekli. Všechno jste udělali správně. Ať už jste běželi pro radost, či pro výsledek, je dobré se po dokončení závodu jít podívat na výsledkovou listinu. Průběžné výsledky bývají k dispozici už na místě.

Nehrňte se k nim ale ihned. Váš výsledek se pravděpodobně zobrazí až po několika minutách. S tím, co vidíte je potřeba nakládat podle toho, jak je závod organizován.

A) Všichni běžci vaší kategorie odstartovali naráz (elitní vlna, Age Group vlny Spartanu). Pak je váš výsledek v kategorii víceméně konečný. Počkejte, až doběhnou všichni z kategorie a výsledky si zkontrolují. Může dojít ke korekcím, ale neměli by být velké.

 Individuální výsledek se zobrazí po zadání startovního čísla, nebo jména. SR Vratislavice

 K dispozici bývají i celkové náhledy na pořadí. Tohle zrovna potěšilo :) SR Oberndorf.


B) Startuje se ve vlnách, nebo intervalově. Výsledky se budou měnit výrazně, musíte počkat až doběhnou úplně všichni.
(Takový ten pocit, když hodinu vyčkáváte na třetí pozici, aby vás pak poslední startující závodnice o dvě minuty předběhla...)

    Je libo bramborák, nebo raději bramboračku? :D Překážkáč, listopad 2018


Může se ale stát, že dojde k chybě. Právě proto je dobré si výsledek zkontrolovat. Co všechno se může přihodit?

1) U vašeho jména dlouho po doběhu nejsou žádné údaje/vůbec ve výsledcích nefigurujete.

Nejspíš selhal váš čip. To se občas stane. Ať už jste s ním zacházeli jakkoliv. Časomíra by měla mít pro tyto případy nějakou pojistku. Například si někdo při intervalovém startu závodníky ručně odškrtává, nebo je v prostoru startovní a cílové brány kamera. Pokud nosíte hodinky, máte na ruce další argument. Jděte za časoměřiči a v klidu jim svůj problém popište. Vyřeší se to.

2) Zjistili jste, že se pohybujete na zajímavé pozici, ale v pořadí před vámi figuruje někdo, kdo tam zjevně nemá co dělat. Například se v pořadí žen objevil muž, nebo někdo stejného pohlaví, ale závodníka znáte a víte, že věkově tam nepatří.

Toto se stává při převodech registrací mezi závodníky na poslední chvíli. Dojde k přepsání jména, ale už ne kategorie a nový majitel čipu je automaticky zařazen do té původní. Jděte za časoměřiči a v klidu jim problém popište. Vyřeší se to.

3) Vy sami jste zařazeni do kategorie, do které nepatříte. Ať už to mohlo vzniknout z důvodů popsaných v bodu (2) nebo jste třeba udělali chybu při vyplňování registrace, jděte to nahlásit. I když vás taková chyba zvýhodňuje, hrajte fair play! #ONLYTHEWEAKCHEAT

4) V průběhu závodu jste ztratili čip. Tak toto je závažný problém. V pravidlech některých závodů je uvedeno, že v takovém případě nebudete hodnoceni a ještě k tomu, pokud čip nenajdete, budete ho muset uhradit.  Jak s čipem správně zacházet, se dočtete zde

Ani jeden z případů, který tu uvádím není pouhým teoretizováním. Vše jsou osobní zkušenosti. Tohle se stává a proto znovu doporučuji si výsledek zkontrolovat.

V uplynulých letech jsme byli několikrát svědky toho, že vlivem chyb ve výsledcích nebyli dokonce oceněni ti, kteří si po zásluze doběhli pro pódiová umístění.
Případy, kdy k tomu došlo chybou organizátora, který vyhlašoval dřív, než doběhli všichni závodníci, se teď zabývat nechci. Ale také "se stane".  Proto důvěřuj, ale prověřuj!

    I když si nemůžete prohlédnout vás výsledek zvlášť, minimálně bude někde zobrazené celkové průběžné pořadí. Excalibur Race Vranov u Brna, srpen 2018


Související články:

Jak na to: Závodní čip
Jak na to: Hodinky
Kde trénovat na OCR - překážky v Praze
Kde trénovat na OCR - Predator Gym


Pokud vás článek zaujal, můžete se těšit na následující témata.

- Rukavice
- Finance
- Boty
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj případný komentář!

Oblíbené