ČAPS - Česká asociace překážkových sportů

https://meziprekazkami.blogspot.com/2020/02/caps-ceska-asociace-prekazkovych-sportu.html#more

Doba temna a nejistoty je definitivně u konce. Česká překážkářská scéna má konečně své plnohodnotné zastoupení ve světě. Je jím ČAPS - Česká asociace překážkových sportů, která koncem ledna úspěšně dokončila přijímací proces a stala se tak právoplatným členem FISO, mezinárodní federace překážkových sportů (Fédération Internationale de Sports d'Obstacles).

 Certifikát členství ČAPS v mezinárodní překážkové federaci.

Za založením asociace stojí lidé dříve se angažující v nefunkčním projektu OCRA CZ, kteří již nechtěli akceptovat netransparentní charakter jeho fungování.
K vysvětlení zmatků a vyvrácení stále se vyskytujících mylných doměnek je potřeba dodat ještě toho. Žádná jiná organizace v ČR nemá oprávnění OCR závodníky zastupovat a pořádat jakékoliv "oficiální" akce typu MČR apod. Neexistuje žádný rozkol. Plnohodnotným členem FISO s veškerými souvisejícími právy a povinnostmi je jediná organizace, a tou je právě ČAPS. 

Nová organizace nelení. Snaží se ze všech sil vyvarovat chyb z minulosti. To mimo jiné znamená, že jako řádný spolek tohoto typu bude mít vedení volené svými právoplatnými členy. První valná hromada členů bude svolána do začátku května 2020. Zde se bude volit nejen vedení, ale bude se rozhodovat i o chodu organizace a budoucnosti překážkového sportu v České republice. Dalším cílem, který by výrazně změnil pozici OCR je snaha o uznání Českým olympijským výborem (ČOV). Ve chvíli, kdy se OCR stane oficiálním sportem, otevřou se sportovním klubům a organizátorům akcí i jednotlivcům nové možnosti např. v oblasti žádostí o příspěvky a dotace. 
Asociace celkem pochopitelně sdružuje a zastupuje Českou reprezentaci překážkových sportů, čili tým elitních závodníků. Nutno podotknout, že čeští elitní závodníci se na mezinárovní scéně prosazují poměrně výrazně. Nelze nevzpomenout na famózní výkony Richarda Hynka, který se v roce 2019 stal mistrem světa v Spartan Race Trifecta v řecké Spartě. 

Závěrem bych ráda dodala, že je mi ctí být u toho a těším se na to, co přinese budoucnost. I když je to mnohokrát obtížné, únavné a také nedoceněné. Tak to ale v životě platí ve všem. 


"Najdeš-li v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede." Arthur C. Clarke




Chcete se stát členem České asociace překážkových sportů? Zde najdete registrační formulář.  



Česká asociace překážkových sportů:
 







Česká reprezentace překážkových sportů:













Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj případný komentář!

Oblíbené