Kde trénovat OCR - Panther Gym


https://meziprekazkami.blogspot.com/2020/05/kde-trenovat-ocr-panther-gym.html#more

Tak už nám v koronadobě umožnili zase chodit do fitness center a dokonce mě pustili i do práce :) Osobně obojí velmi kvituji, a tak jsem se rozhodla zájemcům o OCR představit další zajímavou tělocvičnu. Je jí Panther Gym Čakovice. Kde se tělocvična nachází je tedy jasné. V pražských Čakovicích. Není to zrovna v centru, ale dojet si sem, se rozhodně vyplatí. Krom klasicky vybaveného fitka totiž nabízí i velmi slušný OCR "koutek". Spíš je to tedy střed samotné haly, což Vám mimo jiné nabídne dostatečný prostor na trénink, aniž byste se navzájem nějak omezovali s těmi, kteří o tuto sekci nemají zájem a jedou si na strojích nebo v činkárně svoje.

Co může fitness centrum nabídnout vyznavačům OCR:
  • Dlouhou a prostornou ručkovací konstrukci, která je po obou stranách ověšena různorodou směsisí segmentů - různě veliké koule, kolíky, téčka, třmeny, provazy, kruhy, "gibony", ementály... Vše si můžete jednoduše nakombinovat, měnit si pořadí i umístění segmentů. 
  • Totem, lano
  • Na jedné vnější straně jsou i trny, které se překonávají pomocí kruhů. Profil konstrukce umožňuje jak kratší úseky s různou vzdáleností jednotlivých trnů, tak i úseky vzestupné i sestupné. Fajnšmekři si to mohou dát celé :)  Trnová část je dost vysoko a budete k nástupu na ní potřebovat bednu, ale trny samotné mají zarážky, které prakticky znemožňují nechtěné sklouznutí kruhu. Pod celou konstrukcí je sympatická pěnová podložka, takže jsou seskoky bezpečné.
  • Na čelní straně konstrukce je "pegboard". Ten je tedy hooodně vysoko, ale můžete si pod něj přitáhnout tlustou žíněnku. 
  • Na jedné straně je zajímavě řešený Stairway. Pod ním pořádné žíněnky.
  • Z druhé strany jsou "Rybí schůdky". Ty mají první stupně hodně nízko, takže se nemusíte nikam věšet do výšky a bezpečné a příjemné je to i pro trénink začátečníků.
  • Vše doplňují hrazdy v různých výškách.
Takže vyžití pro OCR nadšence dost, a než všechno "oblezete", budou vás pořádně bolet ruce:)

Co by bylo dobré zmínit:
  • Za klady tohoto místa považuji velmi přátelský personál, prostornost, bezpečnost, bytelnost a čistotu prostředí. Sympatické a čisté je i  zázemí (v tuto dobu mimo toalety nepřístupné).
    Na baru standardní nabídka nápojů a drobného občerstvení a sportovních doplňků. Za normálních okolností nabízí i kávu a podobně.
  • Lokalita mimo centrum je výhodnější alespoň v tom, že i ve "špičce" se tu dá v klidu cvičit.
  • Protilehlé strany haly jsou lemované okny... za mě paráda. Spousta přirozeného denního světla.

Panther Gym hodnotím pro tuto chvíli jako nejlepší místo, kde v Praze trénovat specificky na OCR pod střechou. Při nedávném rozhovoru majitel fitness nastínil, že má v OCR sekci další plány na vylepšování a rozšiřování. Plány narušila koronauzávěra, ale snad už teď bude vše jako dřív.

Webové stránky k nahlédnutí zde: Panther Gym
Panther Gym přijímá Multisport karty :)

Několik fotek z návštěvy:

 Můžete se pohoupat dle libosti...




 OCR "koutek" se nachází v samém středu místnosti.



Dlouhá profilovaná konstrukce nabízí tolik možností, kolik Vaše fantazie. 
Jsou vidět "trny" se zarážkami. 

Elegantně vyhlížející Stairway. Ale potrápí naprosto standardně :D 

Rybí schůdky. Výška stupně: 20cm



Související:

Kde trénovat OCR - Spartan Gym


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj případný komentář!

Oblíbené