Workshop s Pavlem Krejčím: úchopová síla pro OCR



https://meziprekazkami.blogspot.com/2020/01/workshop-s-pavlem-krejcim-uchopova-sila.html
Zase jednou jsem si řekla, že si zkomplikuji život a zúčastním se něčeho, na co teď fakt nemám čas. Nabídka byla ale více než lákavá. Kdo jiný by vám mohl poradit s tréninkem úchopové síly lépe, než člověk jako je Pavel Krejčí. Člen české reprezentace překážkových sportů, který se specializuje na Short track, Sprint a Ninja track. Tedy disciplíny, při kterých odvádí téměř veškerou práci ruce. OK, takže výlet do Kralup. Děj se vůle Boží. 

Prvním příjemným a do jisté míry i vtipným zjištěním byl fakt, že se tam sešla skupina lidí, která se schází tak nějak všude. A když si uvědomím, kdo kde bydlí, měli jsme snad Pavlovi říct, aby popojel ještě kousek ku Praze. Cestu by si ušetřilo 90% účastníků :) 

Nepřísluší mi samozřejmě konkrétně rozebírat vše, co na workshopu padlo, ale bude-li se konat nějaké pokračování, mohu vřele doporučit. A to i když máte pocit, že máte pocit, že vašemu úchopu k dokonalosti moc neschází. Potěšilo mně zjištění, že člověk, který má sil na rozdávání i machrování, bez ostychu doporučuje nejméně rizikové a energeticky nejúspornější řešení (tedy to jediné, co ovládám). Zajímavá byla i rozprava na téma předstartovní strategie a příprava. Teď to jen nějak zabudovat do svých předstartovních rituálů... 

Pavel nám ukázal s čím vším a jak se dá posilovat úchop, i když zrovna nejste někde v tělocvičně nebo na boulderu (to, co tahal z tašky trochu připomínalo show kouzelníka s kloboukem; přehlídka známých i roztodivných pomůcek byla celkem pestrá). Následovala krátká ukázka cvičení na klasické kleci. Další součástí workshopu bylo i projití několika typů překážek a sestavení dráhy, která měla představovat jednoduchou verzi tratě typu "sprint". Poslední ukázkou byla posilovací OCR deska (OCR GripBoard), velmi podobná té pro trénink lezců. Na desce, kterou navrhnu právě Pavel, se pak konala malá "challenge" v podobě visu na výdrž v přesně specifikované poloze rukou.

 Tak a přesně takhle se to držet němělo. Levá ruka v pořádku, pravá rebeluje.

Následoval "rozchod", který v praxi znamenal, že si každý procházel danou trať a nacvičoval si podle libosti zdolávání jednotlivých překážek. Nabídka byla pestrá, nechyběli ani balanční překážky. Mou dětskou duši samozřejmě velmi zaujal swing na boxovacím pytli, na který se muselo naskakovat z trampolíny. Mé výkony ale těmi svými těžce zahamboval asi desetiletý klučík... Klasika. 

Musím říct, že to vše proběhlo velmi stravitelnou a zábavnou formou. Navíc v dobré společnosti. Večer jsem měla pocit, že jsme si tam tak nějak zablbli, ale teď druhý den začínám pociťovat svaly v celých rukou, takže to krom zábavy byl i velmi dobrý trénink. Úchopové síly především :)


Prošli jsme si i jiné překážky, které kralupská sporotvní hala nabízí. 



Můj veřejný instagramový profil ZDE

2 komentáře:

  1. No, tak to tedy nevím jak vy, ale třeba my moc rádi takovéto sportovní akce máme :) Akorát nás teď docela dost mrzí to, že je to takové složitější, co se týče těch testů a tak... No, snad už se to bude pomalinku celé tak nějak vracet do normálu no...

    OdpovědětVymazat
  2. To je fajn vědět. Na spartany jezdím asi dva roky a na poprvé mě hodně překvapilo, že v zahraničí chtěli jasné cestovní pojištění s tím, že jsem pojištěný na rizikové sporty. Je vidět, že nic nenechávají náhodě. Ještě štěstí, že ERV pojišťovna nic nenechává náhodě a poskytuje klientům užitečné informace. Stačí si ten web jen trochu přečíst. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj případný komentář!

Oblíbené